woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De faciliteiten die ex-president Desi Bouterse heeft, worden ingetrokken. De stap gaat hand in hand met de uitvoering van het vonnis van het Hof van Justitie, waarbij Bouterse is veroordeeld voor medeplegen van de 15-voudige moord op 8 december 1982. De meeste goederen zouden al ingeleverd zijn. Dat zegt de president van Suriname, Chan Santokhi volgens de Surinaamse krant Starnieuws.

Ondanks dat Bouterse voortvluchtig is, vertrouwt Santokhi op constante samenwerking tussen de inlichtingendiensten en de procureur-generaal. Hij wijst op het belang van de rechtsstaat en benadrukt dat de veroordeelden zich daaraan moeten onderwerpen.

Bouterse onderwerpt zich volgens Santokhi niet aan het vonnis en is voortvluchtig. De oud-president had zich vrijdag moeten melden bij de Santo Boma gevangenis in Wanica, maar kwam niet opdagen. 

De Surinaamse krant ‘Times of Suriname’ schreef twee dagen geleden dat bronnen verklaarden dat Bouterse mogelijk in Venezuela zou zijn. 


Video: Starnieuws