woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Ex-president en voormalig legerleider Desi Bouterse is mogelijk in Venezuela. Dat schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname zaterdag. 

Bouterse meldde zich vrijdag niet bij de gevangenis voor het uitzitten van zijn celstraf van twintig jaar. De oud-president zou naar Brazilië zijn gereisd met een vliegtuig van een buitenlands bedrijf en van daaruit is hij mogelijk doorgereisd naar Venezuela, dat verklaarden bronnen aan de Times of Suriname. Bouterse zou op 17 december Suriname al hebben verlaten. 

Het Hof van Justitie in Suriname veroordeelde de ex-president op 20 december. Nog voor de uitspraak zou hij het land al hebben verlaten. Er is veel onduidelijkheid over waar Bouterse zich bevindt. Partijgenoten beweren dat de oud-president nog in Suriname is, zijn echtgenote zegt niet te weten waar hij is. Daarnaast zei ze dat haar man niet van plan is zich bij de gevangenis te melden. 

Het Openbaar Ministerie van Suriname maakte vorige week bekend dat een arrestatieteam Bouterse zou ophalen wanneer hij zich niet voor zijn straf zou melden.