woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Ex-president en voormalig legerleider Desi Bouterse (78) moet zich vrijdag melden bij de gevangenis. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws op basis van een brief van het Openbaar Ministerie in Suriname, die is verzonden naar de vijf veroordeelden in het Decembermoordenproces. 

Het Surinaamse OM bevestigt tegenover persbureau ANP dat Bouterse zich vrijdag moet melden. De voormalig advocaat van de ex-president zou schriftelijk al op de hoogte zijn gebracht door de procureur-generaal. Het OM communiceert nog met hem, ondanks dat Bouterse inmiddels een nieuw team aan advocaten heeft.

Het OM wees dinsdag een verzoek af van het advocatenteam om de uitspraak in het Decembermoordenproces tegen Bouterse en de andere veroordeelden te stoppen. 

De oud-president werd 20 december in hoger beroep definitief veroordeeld voor zijn aandeel in de Decembermoorden in 1982. Hij kreeg 20 jaar celstraf opgelegd. Maandag was de laatste dag waarop gratie aangevraagd kon worden, Bouterse maakte daar geen gebruik van