woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Theo Heyliger moet zich maandag melden bij de Point Blanche-gevangenis op Sint Maarten om zijn celstraf uit te zitten. Dat bevestigd Grisha Heyliger-Marten, de vrouw van de oud-politicus aan the Daily Herald. 

Heyliger kreeg vrijdagochtend de dagvaarding van het Openbaar Ministerie binnen. De rechter bevond Heyliger en vier andere medeverdachten in mei 2020 schuldig in de Larimar-zaak. Deze zaak had betrekking op het aannemen van steekpenningen in verband met verschillende grote bouwprojecten op Sint Maarten, waaronder de Causeway-brug, en het witwassen van aanzienlijke geldbedragen. 

In de uitspraak staat dat Heyliger in totaal 3,36 miljoen dollar aan steekpenningen heeft ontvangen van bouwbedrijf Windward Roads bv, industriële leverancier Central Concrete Mix, en baggerbedrijf Devcon TCI Ltd. en het Nederlandse bouwbedrijf Volker ConstructionInternational BV. 

Heyliger moet een gevangenisstraf van vijf jaar uitzitten. De ex-politicus stemde ook in met het betalen van 5 miljoen dollar om afstand te doen van zijn rechten op huurinkomsten van meerdere panden.