woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht heeft maandagavond nog een levenloos lichaam uit het water gehaald. Dat maakt de Kustwacht Caribisch gebied bekend. 

De Kustwacht heeft maandagochtend ook al twee lichamen geborgen, later op de middag werd er nog een lichaam in het water gesignaleerd. Echter lukte het niet om dat lichaam te bergen, omdat het onder water verdween. 

Een woordvoerder van de Kustwacht verklaart tegenover Nu.cw dat het niet zeker is dat het lichaam dat ‘s avonds uit het water is gehaald, hetzelfde lichaam is dat ‘s middags niet geborgen kon worden. In totaal zijn er al drie overleden personen uit het water gehaald. 

Twee mensen kwamen in de nacht van zondag op maandag illegaal in Aruba aan land. Ze zochten hulp bij inwoners en gaven aan dat hun boot met een groep ongedocumenteerden op zee zou zijn omgeslagen. 

Het onderzoek loopt nog.