maandag 24 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), de Gaming Control Board (GCB) en de Financial Intelligence Unit (FIU) hebben een Memorandum of Understanding (MMoU) ondertekend in hun strijd tegen witwassen van geld, financiering van terrorisme en proliferatie van massavernietigingswapens. 

CBCS, GCB en FIU zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de ‘Landsverordening melding ongebruikelijke transacties’ en de ‘Landsverordening identificatie bij dienstverlening’. De instanties zorgen ervoor dat bedrijven zich houden aan de regels voor het melden van ongebruikelijke transacties en het controleren van klanten. 

Door beter samen te werken en informatie te delen, kunnen deze organisaties hun werk beter doen en het financiële systeem op Curaçao veiliger maken. De overeenkomst die ze hebben getekend, moet een nog betere samenwerking garanderen.