woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht op Aruba heeft maandagochtend twee levenloze lichamen in de zee bij Aruba aangetroffen. Dat maakt de Kustwacht Caribisch gebied bekend. 

De Kustwacht kreeg in de nacht van zondag op maandag een melding van het Korps Politie Aruba dat twee mensen illegaal aan land waren gekomen. Zij zochten hulp bij inwoners en gaven aan dat hun boot met een groep ongedocumenteerden op zee zou zijn omgeslagen. 

De Kustwacht heeft na de melding een patrouille op het land richting Vader Piet in het noorden, gestuurd. Bij aankomst op de locatie zagen de kustwachters twee levenloze lichamen in het water. De Kustwacht heeft landpatrouilles naar het noorden gestuurd om verder te zoeken en zagen nog een levenloos lichaam in zee drijven. Een woordvoerder van de Kustwacht verklaart tegenover Nu.cw dat het echter niet gelukt is om dit lichaam te bergen, omdat het onder water is verdwenen. 

Een helikopter van de politie is nog bezig met een zoektocht naar personen in het gebied. Waar de ongedocumenteerden vandaan komen, meldt de kustwacht niet. De zaak loopt nog.