zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Nederlandse regering gaat zich binnenkort buigen over de Ennia-oplossing en het akkoord doorrekenen. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties hoopt dat experts binnen enkele weken een indicatie kunnen geven of het akkoord realistisch is. Dat liet de staatssecretaris tijdens een online persconferentie weten.

“Het zijn Nederlandse experts die het akkoord zullen beoordelen. Dit zal zo snel mogelijk gebeuren, zodat kan worden besloten of het akkoord de goedkeuring van de Nederlandse regering krijgt”, aldus Van Huffelen. 

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) bereikte 15 december samen met de regeringen van Curaçao en Sint Maarten een akkoord over een oplossing van de problemen bij ENNIA. Vorige week bleek ook dat het College financieel toezicht (Cft) groen licht aan de regering gaf om door te gaan met de Ennia-oplossing die momenteel op tafel ligt. 

Een onderdeel van de oplossing is dat Curaçao de komende dertig jaar een groot bedrag op de begroting moet reserveren. Echter ziet het Cft wel risico’s van de reservering op de begroting. Het is nu aan Nederlandse experts om zich nog eens over de oplossing voor de verzekeraar te buigen.