woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het ministerie van Financiën is akkoord gegaan met een aanvraag om 500.000 gulden te investeren in kerstverlichting voor Punda. De aanvraag kwam vanuit het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Minister van VVRP, Charles Cooper (MFK), schrijft op zijn Facebookpagina dat hij blij is met het beschikbaar gestelde geld voor Pasku Fiesta di Lus, het kerstfeest in Punda. Toch benadrukt hij ook de zorgen bij mensen, voor onvoldoende stroomvoorziening op het eiland in verband met de overbelasting van het stroomnetwerk door het evenement. Cooper verwijst de mensen met vragen daarover door naar Aqualectra.

Punda staat elk jaar tijdens de feestdagen letterlijk en figuurlijk in het licht, om de feestvreugde op het eiland te vergroten. Vorig jaar waren de coalitiepartijen het nog eens hierover, maar uit Coopers bericht op Facebook blijkt dat er nu onenigheid heerst over het beschikbaar gestelde geld. 

Cooper geeft aan dat hij de ophef niet begrijpt en is blij dat het ministerie van Financiën akkoord heeft gegeven.