woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De eindejaarsperiode is officieel van start gegaan met het oplichten van de grote kerstboom in Punda. Ook de lichtjes van de andere versieringen branden sinds donderdagavond. 

Hordes mensen verzamelden zich om 19.00 uur rondom de kerstboom. Meerdere ministers zoals Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) en Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning waren aanwezig om een toespraak te geven. Ook de kerstman en zijn elfen konden niet ontbreken.

Het aftellen begon om 19.30 uur waarna de lampjes van de boom werden ontstoken en geklap en gejuich volgde. Het evenement werd begeleid met live-muziek en er waren meerdere bars aanwezig. De avond werd afgesloten met een extra grote vuurwerkshow.

De kerstverlichting kost dit jaar 500.000 gulden. Punda en Otrobanda staan elk jaar tijdens de feestdagen letterlijk en figuurlijk in het licht, om de feestvreugde op het eiland te vergroten. Ook een aantal rotondes worden door de overheid versierd.