donderdag 30 maart 2023 08:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 maart 2023

De Kustwacht Caribisch gebied, Defensie, de Colombiaanse marine en de Amerikaanse Kustwacht hebben bij een grote operatie 800 kilo cocaïne onderschept. Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht en een helikopter van de Colombiaanse marine kwamen twee verdachte boten op het spoor.

De hebben op 25 februari gezamenlijk een grote hoeveelheid smokkelwaar onderschept. Het gealarmeerde marineschip Zr. Ms. Holland en de Colombiaanse marine stuurden vervolgens de Amerikaanse marine met een aan boord van het schip gestationeerde helikopter en een eigen snelle motorboot op de verdachte boten af. 

Defensie meldt dat een van de go-fast boten niet reageerde op het stopsignaal dat werd afgegeven. Pas na het lossen van enkele waarschuwingsschoten gaven de verdachten zich over. Het Colombiaanse marineschip ARC Victoria dwong de andere boot te stoppen.

Volgens Defensie zijn de verdachten en de drugs overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. Inmiddels heeft de Zr. Ms Holland dit jaar 10.500 kilo aan drugs onderschept. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram