woensdag 22 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Maduro en Curiel’s Bank (MCB) heeft in 2023 een recordwinst van 210,5 miljoen gulden geboekt. De bank zegt dat de winst te danken is aan ‘sterke bijdrage van alle ondernemingen en locaties’. Dat maakt de MCB bekend.

In 2022 werd nog een winst behaald van 165 miljoen gulden. De bank had per eind december 2023 een activa ter waarde van 9,9 miljard gulden, wat een stijging van 168 miljoen gulden is ten opzichte van 2022. Dit kwam met name door de toename met 5,7 procent van de leningenportefeuille. Het eigen vermogen van de bank groeide naar 1,3 miljard gulden.

Deposito’s en banktegoeden van klanten blijven de grootste passiva, namelijk bijna 8,4 miljard gulden. Het grootste gedeelte van de leningen – meer dan de helft – wordt gebruikt om leningen te verstrekken aan bedrijven en huishoudens.

De prestaties zijn vooral te danken aan record toeristenstromen op alle eilanden binnen het Koninkrijk en een overeenkomstige toename aan leningen aan cliënten van de bank. 

De MCB heeft ongeveer 1.300 werknemers en twaalf dochterondernemingen die lokale en internationale activiteiten uitvoeren op de eilanden binnen het Koninkrijk, met kantoren en filialen op de grotere eilanden en een geldautomaat op Saba.