donderdag 30 maart 2023 05:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 maart 2023

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) voert een ‘onemanshow’ als het gaat om de online gaming-sector. Dit wordt duidelijk uit een persverklaring ‘stakeholders online gaming-sector’, meldt het Antilliaans Dagblad.

Naast Silvania’s Onemanshow is er ook een gebrek aan professionaliteit en transparantie, een sterke perceptie van belangenverstrengelingen, onduidelijkheid over de rechtsonzekerheid en een nieuwe conceptwet met onrealistische eisen voor vergunninghouders. Volgens het statement zal de Curaçaose online game-sector het op deze manier niet halen.

De afzender van het bericht is nog buiten beeld, maar het zou het gaan om lokale ondernemingen die actief zijn in de online game-sector, zoals master licentiehouders en trustkantoren. 

In het statement staat beschreven dat er tijdens de aanloop naar de ICE London beurs in februari een gebrek was aan transparantie van de bewindsman. De voorbereidingen zouden strikt geheim zijn gehouden en geen enkele stakeholder zou zijn geïnformeerd. Ook zou Silvania stakeholders binnen de sector niet op de hoogte hebben gesteld van de vertegenwoordiging van Curaçao op de beurs. Dit geeft volgens de schrijvers van het statement duidelijk aan dat de minister een ‘onemansshow’ voert.

Het statement schetst de geheimzinnigheid van de voorbereidingen van de beurs. Zo zou het privé e-mailadres van Silvania op de folder staan en niet die van het ministerie. “Wat gebeurt er met de vergaarde contacten als de heer Silvania straks geen minister meer is?” Volgens de lokale ondernemers die de brief waarschijnlijk schreven, versterken deze punten de indruk dat er sprake is van belangenverstrengeling en beoogde concurrentievervalsing.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram