vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het aantal toeristen op Curaçao is in februari met  twintig procent gestegen. Volgens het Curacao Tourist Board (CTB) is de stijging vooral toe te schrijven aan de carnavalsperiode. In totaal verbleven er meer dan 42.500 mensen op het eiland. Opvallend is de daling van bijna een kwart van de bezoekers vanuit Europa.

De cijfers laten zien dat het totaal aantal bezoekers met bijna 10.000 steeg. Vooral toeristen uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied reisden af naar Curaçao. Hoewel de stroom Europese toeristen nog altijd leidend is, bleef het in de maand februari stiller vanaf die kant van de Atlantische Oceaan. CTB zag een daling van 23 procent in het aantal vakantiegangers vanuit Europa. De aanleiding van de daling is niet bekend.

In totaal reisden meer dan 18.500 Europeanen in februari naar het eiland, gevolgd door iets meer dan 15.000 Noord-Amerikanen en 5.422 Zuid-Amerikanen. Vanuit het Caribische gebied spendeerden 2.290 mensen een aantal dagen op Curaçao en kwamen de overige 982 bezoekers vanuit de rest van de wereld.

Volgens het CTB verbleven er gemiddeld 1.520 mensen per dag op het eiland en verbleven deze mensen gemiddeld negen dagen op het eiland. Daarvan verbleef zo’n zestig procent in resort hotels. Vooral rond de carnavalsdagen zag de organisatie een piek in het aantal bezoekers.  

In februari meerden er zo’n 42 schepen aan in de cruise terminal die samen zorgden voor meer dan honderdduizend bezoekers.

Beeld: Raymond van Mil