vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het is Corendon gelukt om een vergunning te verkrijgen voor het schoonmaken van het mangrovebos. Het bos ligt om de locatie van het nieuwe hotel heen. Dit nieuwe hotel wordt gebouwd naast het Corendon Mangrove Beach Resort, zo laat Corendon weten in een persbericht.

Omdat het mangrovebos beschermd gebied is, huurt Corendon gecertificeerde bedrijven in, die secuur te werk gaan om de natuur niet aan te tasten. De bedrijven zijn inmiddels al aan de slag. De concrete werkzaamheden die worden uitgevoerd, zijn onder andere het schoonmaken van de mangroven door te baggeren, en wordt er hier en daar gesnoeid om de gezondheid van bomen en planten te behouden. 

Grupo 6, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, wil graag dat er ter compensatie van het wildkappen ook nieuwe mangroven worden geplant. Ook laat de organisatie weten dat ze ernaar streven het gebied schoon te houden van muggen en besmet water. 

Het mangrovegebied behoort tot het rifgebied van Otrobanda, wat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Mangrovebossen zijn goed voor de biodiversiteit, maar worden wereldwijd ernstig bedreigd.