woensdag 22 maart 2023 05:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 februari 2023

Drie archeologen hebben verschillende vondsten gedaan tijdens een onderzoek bij het Saba Comprehensive schoolgebouw in St. Johns op Saba. De vondsten stammen uit de 17e eeuw tot en met de 20e eeuw. Dit laat Public Entity Saba weten in een persbericht. 

Jay Haviser, voorzitter van Saba Archaeological Center (SABARC), Menno Hoogland en Sven Ransijn, waarvan de laatste twee afkomstig zijn uit Leiden, zijn de drie onderzoekers die bezig zijn met archeologie op het terrein. De mannen doen het werk geheel vrijwillig. Ze stuiten voornamelijk op keramiek en glazen flessen. Ook hebben ze een 20e-eeuws kindergraf gevonden. 

De locatie is uitgekozen voor nieuwbouw van de school. Het archeologische werk wat plaatsvindt, is belangrijk voor het erfgoed van Saba. Het betreft vier percelen, waar ook nog vier huizen op staan. De archeologen benadrukken dat het onderzoek belangrijk is voor de lokale bevolking. “We proberen de mensen te betrekken bij ons werk”, aldus Hoogland. Daarnaast laat hij weten, dat zij als archeologen ook nog vol vragen zitten over de spullen die ze tegenkomen.

De drie onderzoekers zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen op donderdag 2 maart, van 19.00 - 20.00 uur bij Saba Heritage Center. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram