vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Leasebedrijf Draken heeft twee nieuwe helikopters geleverd aan Kustwacht Caribisch gebied. Eind vorig jaar is er een contract getekend, nadat er al jarenlang werd gesproken over de komst van de helikopters. Dit laat Kustwacht Caribisch Gebied weten in een persbericht.

De helikopters zijn afkomstig van het Britse bedrijf Bristow Helicopters. Van de twee helikopters die het bedrijf heeft geleverd, is de ene op dit moment nog in kleur van de Kustwacht, en de andere in de kleur van het Engelse bedrijf. Dit jaar zullen beide helikopters overgaan in kleur van de Kustwacht. 

De prognose is dat de helikopters de komende tien jaar gebruikt kunnen worden voor incidenten, omdat beide toestellen zijn gemaakt voor zoek- en reddingsacties.