vrijdag 15 september 2023 21:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 februari 2023

El Salvador heeft vrijdag de grootste gevangenis geopend van Midden- en Zuid-Amerika. 2000 gedetineerden zijn overgebracht naar het complex. De totale capaciteit ligt op 40.000. Dit laat Amigoe weten.

Gustavo Villatoro, minister van Veiligheid, zegt dat ze op deze manier de kanker uit de samenleving elimineren. Met acht betonnen gebouwen, waarvan elk 32 cellen behelst, is er volgens de regering plek voor meer dan 100 gevangenen per cel.

De cellen bestaan uit twee gootstenen en twee toiletten. Per cel is er voor 80 criminelen een slaapplek. President Nayib Bukele heeft vorig jaar de noodtoestand uitgeroepen om ervoor te zorgen dat het bendegeweld zou afnemen. Vanaf dat moment zijn 64.000 criminelen achter slot en grendel gezet. 

De Verenigde Naties en verschillende mensenrechtenorganisaties stellen de aanpak van Bukele niet op prijs. Desondanks is de president in eigen land nog altijd populair.

Beeld: NU.nl
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram