vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Brandstof, water en elektra worden komende week duurder. Vanaf dinsdag vindt er een forse prijsstijging plaats, voornamelijk bij benzine. Die gaat met 17 cent per liter omhoog. De prijzen voor gas blijven hetzelfde.

Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) laat weten dat de stijging voornamelijk te maken heeft met de hogere aankoopprijs. Daarnaast zijn de brandstofkosten voor productie van elektriciteit omhoog gegaan, waardoor elektra ook duurder wordt. Dit zal vanaf maart het geval zijn. Hetzelfde geldt voor de kosten van water. 

De Raad van Ministers (RvM) moet de prijsstijgingen nog goedkeuren, maar dat is een formailiteit. BT&P heeft de veranderingen als advies uitgegeven. Bij goedkeuring van RvM, stelt de minister van Economische Ontwikkeling de prijzen vast.