zondag 27 november 2022 10:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 november 2022

Greenpeace vindt dat het Nederlandse kabinet te weinig doet in reactie op het alarmerende onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam over Bonaire en klimaatverandering. Dat laat expert Klimaat en Energie bij Greenpeace Dewi Zloch weten. 

De plannen van het kabinet om de energietransitie op Bonaire te bespoedigen en meer onderzoek te doen zijn volgens Zloch een stap in de goede richting, maar bij lange na niet genoeg voor fundamentele verduurzaming op de BES-eilanden. Zloch: “Met deze plannen wordt Bonaire nog niet beschermd tegen de klimaatcrisis. Dat kan alleen als de Nederlandse overheid in samenspraak met de inwoners van Bonaire met een echt adaptatieplan komt.” 

Greenpeace geeft aan dat de wereldwijde CO2-uitstoot zo snel mogelijk naar beneden moet en dat Nederland daarvoor alles moet doen wat mogelijk is. “Maar daar lezen we niets over in deze reactie,” aldus Zloch. 

De Vrije Universiteit heeft in opdracht van Greenpeace onderzoek gedaan naar de impact van klimaatverandering op Bonaire. Een vijfde van Bonaire komt in 2150 onder water te staan. Bovendien zijn dan nog maar 13 van de 86 duikplekken over.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram