maandag 5 december 2022 19:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 november 2022

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur waarschuwt voor het Portugees oorlogsschip dat de afgelopen dagen op verschillende stranden is gesignaleerd. 

Verschillende bezoekers hebben de kwalachtige dieren gespot op stranden in Bandariba. Het Portugees oorlogsschip lijkt op een drijvende plastic zak in het water en kan tot wel 25 centimeter groot worden. De tentakels kunnen tot wel 50 meter reiken. Dit zijn de met gif gevulde armen waar vissen mee gevangen worden. Voor mensen is een steek van het dier giftig, maar zelden dodelijk. 

Als je gestoken wordt door een Portugees oorlogsschip kun je het beste zo snel mogelijk de tentakels verwijderen met een stok, raak ze niet zelf aan. Door in een bad van 45 graden celsius te gaan zitten deactiveer je de overgebleven cellen. Neem daarnaast drie tot vijf gram vitamine C om het gif te neutraliseren. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram