maandag 5 december 2022 19:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 november 2022

Code oranje is inmiddels ingetrokken, maar intussen is alweer een volgende waarschuwing afgegeven voor zware regen- en onweersbuien. Dat meldt de Meteorological Department Curacao (Meteo). Eerder vandaag werd code oranje afgekondigd vanwege de hevige neerslag. De brandweer rukte in het centrale gedeelte van het eiland veelvuldig uit voor wateroverlast.

De Meteo laat weten dat in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw rekening moet worden gehouden met aanhoudende regen- en onweersbuien. Volgens Meteo had de opschaling naar code oranje te maken met de hoeveelheid neerslag over de afgelopen vierentwintig uur van zestig tot vijfenzeventig millimeter. Toch kwam in veel gebieden de zon tevoorschijn.

Volgens Caribbean Weather Centre (CWC) waren brandweerlieden de hele dag druk bezig om hulp te bieden aan mensen die getroffen waren door het weer. Zo kwam de brandweer in actie voor het opruimen van overstroomde gebieden en huizen en omgevallen bomen. De komende twee dagen zal de luchtvochtigheid hoog blijven, waardoor er weer regen- en onweersbuien worden verwacht. Door de hoeveelheid regen van de afgelopen dagen, kunnen bij zware buien bepaalde gebieden sneller te maken krijgen met wateroverlast.

De Meteo zegt met nieuwe informatie te komen als de radarbeelden daar aanleiding toe geven.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram