donderdag 30 maart 2023 19:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 november 2022

De Belastingdienst heeft de afgelopen twee weken meer dan 14.000 belastingaanslagen verwerkt. Hiervan kwamen 5.000 in aanmerking kwamen voor restitutie, dat meldt de Extra. Komende dagen worden de betalingen teruggestort. 

Het gaat hierbij om de Inkomstenbelasting. Bij de teruggave wordt wel eerst gekeken naar de eventuele openstaande schulden, zoals afvalstoffenbelasting, onroerende zaakbelasting en/of resterende middelen. Het uiteindelijke bedrag kan in sommige gevallen dus lager uitvallen. Maar liefst tachtig procent zal verwerkt worden via een geautomatiseerd systeem.

Momenteel liggen er bijna 1.100 aanslagen ter waarde van 1,6 miljoen gulden die nog niet zijn uitbetaald. Hiervan zijn de bankgegevens van de belastingplichtige niet bekend bij de Belastingdienst. De belastingplichtige zal hiervoor een brief per post ontvangen of kan zelf contact opnemen met de Belastingdienst. De restitutie wordt alleen uitgekeerd als het bedrag hoger is dan 150 gulden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram