woensdag 7 december 2022 22:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2022

Het vliegveld van Curaçao heeft in de eerste negen maanden van dit jaar ruim één miljoen passagiers aangetikt. De zomervakantie, in combinatie met de grotere vraag naar reizen, heeft flink bijgedragen aan de verdere groei van het passagiersverkeer op Hato. 

In het derde kwartaal van 2022 waren er 339.000 reizigers op het vliegveld. Dit blijkt uit cijfers die Curaçao International Airport heeft gepubliceerd. In de eerste zes maanden van 2022 ging het om 650.000 passagiers en daar zijn nu in drie maanden tijd 400.000 reizigers bijgekomen. Dit is een stijging van tien procent ten opzichte van 2019, meldt het vliegveld.

De Nederlandse markt domineert de luchthaven met 52 procent van het vliegverkeer. Zowel de Verenigde Staten als Caribisch Nederland brengen 16 procent van de reizigers naar het eiland en Zuid-Amerika 13 procent. De favoriete bestemming voor Curaçaoënaars was Colombia.

De opening van het Royal Sandals Curaçao op 1 juni heeft ervoor gezorgd dat het Amerikaanse aandeel op het eiland in het derde kwartaal met drie procent is gestegen. Deze stijging wordt het ‘Sandals effect’ genoemd. 

De luchthaven voorspelt dat eind 2022 het aantal passagiers op 1,4 miljoen zal komen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram