donderdag 23 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

In het parlement wordt woensdag gesproken over de Landsverordening Kansspelen (LOK). Eerst vindt een technische briefing van de Orde van Advocaten plaats tijdens een Centrale Commissievergadering. De overheid geeft in een andere Staten vergadering vervolgens uitleg over de Landsverordening Kansspelen (LOK). De bijeenkomst is op verzoek van de MAN-fractie die een schriftelijk verzoek heeft ingediend bij de voorzitter, Charetti America-Francisca, om bijeen te komen met de Orde van Advocaten 

Deken Carine Jänsch en advocaat Jessottiz Baart zullen tijdens een technische briefing namens de Orde van Advocaten spreken. De Orde vindt dat de regel waarbij advocaten die werken voor online gokbedrijven een certificaat moeten krijgen van de Curaçao Gaming Authority (CGA), uit de wet moet worden geschrapt.

In een brief die eind april aan het Parlement werd gestuurd, heeft de Orde van Advocaten bezwaren geuit. Sinds 2023 hebben ze aangedrongen op verplichte accreditatie voor advocaten in het ontwerp van de wet op Online Kansspelen. De wet werd daarna gewijzigd en er werd verwezen naar een ‘vrijwillige’ certificering, maar daar zitten ook enkele voorwaarden aan.

Degene die een certificaat aanvraagt, staat onder toezicht van een deel van de CGA op basis van de gestelde voorwaarden of die kunnen later worden vastgesteld op basis van het beleid dat wordt gevoerd om een certificaat te verkrijgen. De Orde van Advocaten merkt op dat advocaten van een tegenpartij van een bedrijf met een vergunning, bijvoorbeeld van de CGA, niet worden geconfronteerd met een certificering waarbij zij dezelfde juridische diensten verlenen.

De technische briefing begint om 9.00 uur en de vergadering met de regering start om 11.00 uur.