zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een tijdelijk contract gesloten voor een Air ambulance tussen Caribisch Nederland, Curaçao en Aruba. Dat maakt de Rijksdienst Caribisch Nederland bekend.

Het ministerie van VWS is op de hoogte van de groeiende bezorgdheid over de air ambulancevluchten en heeft in overleg met Fundashon Mariadal op Bonaire maatregelen getroffen. Het ministerie heeft een contract voor twee maanden afgesloten met Medicair. 

Fundashon Mariadal gaat personeel beschikbaar stellen voor de vluchten met Medicair. Intussen staat de Learjet van Medicair gestationeerd op Bonaire. Sarpa zal ambulancevluchten naar Colombia blijven uitvoeren.VWS laat op korte termijn onderzoeken welke problemen er zijn omtrent de airambulancediensten en hoe ze opgelost kunnen worden.

Mariadal en Sarpa spanden in maart samen een zaak aan tegen minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), om toestemming te krijgen om de ambulancevluchten uit te voeren. Cooper wees het verzoek voor de vluchten begin februari af, omdat Sarpa niet bevoegd is om tussen de eilanden te vliegen.