zaterdag 24 september 2022 11:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2022

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuuur en Sport (OWCS) heeft schoolbesturen instructies gegeven voor de hittegolf. Het is vandaag voor de vierde dag op rij dat de Metereologische Dienst Curaçao code geel heeft uitgegeven voor extreme hitte. 

OWCS heeft in samenwerking met het minsterie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) de ‘Richtlijn Hitte op Scholen en Opvang’ opgesteld. In de richtlijn staat dat als er in de schaduw temperaturen boven 33 graden worden gemeten, scholen moeten uitwijken naar een koelere locatie. Als dit niet mogelijk is, moet het onderwijs volgens de ministeries gestaakt worden. De directie is zelf verantwoordelijk om de vereiste maatregelen te nemen en OWCS hiervan op de hoogte te brengen. 

De ministeries roepen alle ouders en docenten op om de kinderen veel water te laten drinken en om te zorgen voor voldoende ventilatie.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram