dinsdag 19 september 2023 02:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Redactie
|
7 september 2022

Het Hof heeft de herziening Oostpunt in stand gelaten. Met dit besluit wordt de ontwikkeling van het gebied Oostpunt mogelijk gemaakt.

Enkele natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Carmabi, Fundashon Pro Monumento (ProMo) en Fundashon Defensa Ambiental (FDA), stelden beroep in tegen de herziening Oostpunt. Zij vrezen dat door de ontwikkelingen de natuur, het milieu en de cultuurhistorische waarden in het gebied Oostpunt onherstelbaar worden aangetast.

Het Hof oordeelt nu dat de herziening niet in strijd is met de grondrechten, het Biodiversiteitsverdrag of het Zeeschildpaddenverdrag. Het Hof vindt de mogelijkheid van een bezwaarschriftprocedure tegen een landsverordening ook niet aangewezen.

De ontwikkeling zal wel moeten plaatsvinden binnen de grenzen van het nationale recht van Curaçao en het internationale milieurecht. Daarbij is van belang dat er rekening wordt gehouden met de natuur, het milieu en de eventuele cultuurhistorische waarden in het gebied. Een milieueffectrapportage is daarvan een belangrijk onderdeel.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram