vrijdag 12 augustus 2022 20:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 juli 2022

Zo’n negentien landen maken deel uit van het Caribbean Safe School Initiative (CSII). Ook de Bahama’s hebben zich onlangs aangesloten door het tekenen van de Verklaring van Sint Maarten over schoolveiligheid.

Sint Maarten was dit jaar gastheer van het ministeriële forum dat eind juni plaatsvond. De verklaring vervangt de Verklaring van Antigua en Barbuda die in 2017 werd ondertekend en in 2019 werd bijgewerkt. Naast de Bahama’s hebben onder meer Curaçao, Cuba, Sint Maarten, Haïti en Jamaica de Verklaring van Sint Maarten ondertekent.

De Verklaring van Sint Maarten erkent het onderzoek van kritieke kwesties die van invloed zijn op rampenrisicobeheer en het belang ervan voor de onderwijssector in het Caribisch gebied. “Gedurende de bijeenkomst zijn grote prestaties geleverd met de ondertekening van de verklaring”, aldus Lucille Angles van Unicef. “Het onderwijssysteem wordt blootgesteld aan gevaren zoals natuurlijke rampen, klimaatverandering, dreiging van geweld op scholen en pandemieën. Met bijna twintig landen aan boord, zien we het betrokkenheidsniveau stijgen.”

Naast de landen hebben ook een groot aantal ondersteunende organisaties de verklaring ondertekend, waaronder Unesco, Unicef Latin America & Caribbean en CDEMA. Het volgende ministeriële forum van CSII zal in 2015 plaatsvinden op Saint Lucia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram