woensdag 13 september 2023 09:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juli 2022

Carmabi heeft de eerste boeien geplaatst in het Curaçao Marine Park bij Oostpunt. Met behulp van de boeien kunnen vissers en andere parkbezoekers aanmeren zonder het anker te laten zakken.

De stichting heeft het Marine Park sinds november 2020 in beheer met als doel het beschermen van het koraalrif. In totaal zal Carmabi vijftien boeien plaatsen in het gebied om verdere schade aan het onderwaterleven te voorkomen. De boeien zijn zo ontworpen dat ze niet kunnen losraken en niet belastend zijn voor het milieu.

De eerste vier witte boeien zijn bedoeld voor duikers. Later dit jaar zullen er ook tien gele boeien geplaatst worden op de visplekken waar vissers kunnen aanmeren. Daarnaast zullen er ook twee markeringsboeien worden geplaatst die het begin en het eind van het Marine Park aanduiden. 

De boeien zijn voorzien van een geel touw met een lus waaraan de boten kunnen aanmeren en reflecterend tape dat de zichtbaarheid in het donker vergroot. Carmabi verzoekt alle duikers, vissers en andere parkbezoekers om niet meer voor anker te gaan en gebruik te maken van de boeien.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram