dinsdag 9 augustus 2022 07:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juli 2022

De gevangenis heeft de afgelopen tijd vaker te kampen met overlast van drones. Dat bevestigt een woordvoerder van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) tegenover de Èxtra.

Drones worden regelmatig gebruikt om illegale pakketjes af te leveren. De pakketten bevatten vaak drugs, telefoons of wapens. In 2020 werden er 73 relevante meldingen gedaan van drones bij de gevangenis. Ondanks dat de woordvoerder bevestigt dat er een toename in het aantal drones te zien is, wordt er niet ingegaan op verdere details.

De SDKK werkt met een Drone Interceptie Systeem, maar de werking daarvan is niet altijd optimaal. Desondanks zijn de autoriteiten alert. In het verleden zijn meerdere mensen opgepakt in de omgeving van Koraal Specht voor het besturen van een drone. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram