maandag 8 augustus 2022 08:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juli 2022

De leden van de Komishon Emblema Kòrsou hebben een bezoek gebracht aan de gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout. De commissie zal premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) en de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) Sithree van Heydoorn (MFK) adviseren over het traject voor een nieuw nationaal symbool.

De overheid heeft de bevolking gevraagd om mee te denken over het ontwerp voor een nieuw wapen voor Curaçao. Alle inwoners van twaalf jaar en ouder mogen een ontwerp indienen. Van 20 juli tot en met 19 augustus kunnen de designs worden geupload via de website Emblema.cw.

De commissieleden zijn in maart benoemd door de premier. Er zijn in totaal zeven leden, waarvan er vijf leden werden benoemd na een openbare werving- en selectieprocedure. De commissie krijgt ondersteuning en advies van zowel deskundige ambtenaren, professionele juristen en van het Bureau Intellectuele Eigendom. 

Het symbool zal gekozen worden door het publiek na een voorselectie uit de inzendingen. Het doel is om 10 oktober 2022 het nieuwe nationale symbool te presenteren aan het publiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram