Door: NU.cw
|
11 mei 2022

Minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (CU) wil gaan werken aan meer kansen op de arbeidsmarkt op Sint Eustatius. Ook wil ze de dienstverlening rondom armoede en schulden te versterken.

Samen met het Openbaar Lichaam Sint Eustatius (OLSE) wordt er een pilot gestart om een eerste sociale werkplaats op het eiland te openen. “Nog te veel mensen staan onterecht langs de kant vanwege een arbeidsbeperking. Daarom gaan we met de pilot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven”, aldus Schouten.

Tijdens het bezoek aan Sint Eustatius kwam armoedeproblematiek op het eiland veel ter sprake. De minister zet stappen om de lokale dienstverlening daarop te versterken. Zo komt er budget voor opleidingstrajecten voor twee medewerkers van het OLSE voor begeleiding van mensen die in armoede leven.

Schouten maakt later deze week, na afronding van haar werkbezoek aan heel Caribisch Nederland, bekend welke verdere investeringen er op korte termijn worden gedaan op de eilanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram