woensdag 5 oktober 2022 01:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2022

De rechter op Curaçao heeft besloten dat minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Dorothy Pietersz-Janga (MFK) opnieuw moet beslissen over de budgetbeschikkingen van het Curaçao Medical Centre (CMC).

Het CMC krijgt van Pietersz-Janga jaarlijks een budget. Het budget is voor de dekking van de kosten die het CMC maakt bij het verlenen van zorg aan patiënten die vallen onder de basisverzekering ziektekosten (BVZ). Het CMC vindt dat de budgetten van 202 en 2021 te laag zijn. 

Als het budget niet wordt verhoogd, staat volgens het CMC de continuïteit van de zorg op het spel. Het CMC heeft meerdere keren gereageerd op de adviezen over het budget, maar Pietersz-Janga heeft nooit reactie gegeven.  

De rechter heeft besloten dat de minister alsnog binnen drie maanden moet reageren en opnieuw moet beslissen over het budget. Daarnaast heeft de rechter bepaald dat ze de korting van 12,5 procent op de arbeidsvoorwaarden van het CMC-personeel, niet had mogen doorvoeren. 

-- Advertentie --

One comment on “Pietersz-Janga moet opnieuw beslissen over budgetbeschikkingen CMC”

  1. Dat wordt een probleem voor Pietersz.
    Zonder hulp redt zij dit niet.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram