Door: Rick Hart
4 mei 2022

Boze transporteurs hebben woensdagmiddag de toegang tot de containerhaven geblokkeerd. De transportbedrijven zijn boos omdat hun containers niet vrij worden gegeven. Met de blokkade willen de transporteurs een signaal afgeven.

De containers met inhoud zitten vast op de werf zonder dat de ondernemers er zelf bij kunnen. De transporteurs bevestigen tegenover Nu.cw dat er een tekort aan chassis is, ofwel het onderstel van de containers. Daardoor kunnen de containers niet vervoerd worden.

De douane controleert alle documenten van de containers, maar als er geen chassis is kunnen de containers niet naar hun bestemming worden gebracht. Daarnaast moeten containers op volgorde van de werf worden gehaald. Als een container vooraan vast zit, kunnen andere containers er niet uit. 

Hoe lang de blokkade aanhoudt, konden de transporteurs niet zeggen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram