woensdag 6 juli 2022 19:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 mei 2022

Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire op de BES-eilanden kunnen binnenkort terecht bij de Belastingdienst Caribisch Nederland voor hulp en ondersteuning. De verwachting is dat het speciale ondersteuningsteam in de tweede helft van mei van start zal gaan.

In 2013 besloot kabinet Rutte III om fraude harder aan te pakken, bijvoorbeeld met kinderopvangtoeslag. In de jaren daarna is de toeslag van een groot aantal ouders onterecht stopgezet. Ook gaf de Belastingdienst later toe dat het in die tijd deed aan etnisch profileren.

Sinds 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) bezig met het herstellen van de fouten die zijn gemaakt. Ouders in Nederland kunnen contact opnemen met de gemeente waar zij wonen voor hulp en ondersteuning. Voor gedupeerde ouders in Caribisch Nederland is dat niet mogelijk vanuit een gemeente in Nederland. Daarom komt de Belastingdienst Caribisch Nederland met een speciaal ondersteuningsteam. 

Medewerkers van het serviceteam krijgen eerst een inwerkprogramma verzorgd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en een medewerker van de gemeente Rotterdam. Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van UHT neemt begin mei telefonisch contact op met alle gedupeerde ouders in Caribisch Nederland. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram