Door: NU.cw
11 april 2022

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport (OWCS) waarschuwt ouders voor digitale platformen die een gevaar kunnen vormen voor kinderen. In dit geval verwijst het ministerie naar Poppy Playtime, een horror avonturengame. Het spel zou kinderen aanzetten tot geweld en seks.

Het belangrijkste doel van Poppy Playtime is te overleven en te voorkomen dat je wordt gepakt door het gruwelijke speelgoed. Het monster wil niet dat de spelers de waarheid achter de plotselinge verdwijning van Playtime Co’s werknemers ontdekken.

Volgens het ministerie moeten ouders met hun kinderen over de gevaren van het spel praten. En als het kan hen zelfs verbieden om dit spel te spelen. OWCS is ervan overtuigd dat de game een negatieve impact heeft op de mentale gezondheid van kinderen. Het spel zou zelfs fatale gevolgen hebben, zo meldt het ministerie.

De twee hoofdfiguren Huggy Wuggy en Kissy Missy leren spelers namelijk hoe ze iemand moeten vermoorden. Poppy Playtime wordt gepromoot op diverse kanalen zoals, Kids tv, YouTube, Instagram, Facebook en Tik Tok.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram