Door: NU.cw
11 april 2022

In het eerste kwartaal van 2022 is er op Curaçao ruim 365 miljoen gulden aan belastingen opgehaald. Dat is zelfs hoger dan voor de uitbraak van de pandemie. Dat meldt het ministerie van Financiën.

In 2021 haalde de Belastingdienst bijna 283 miljoen gulden binnen, maar toen zat Curaçao nog volop in de coronacrisis. In 2020 werd er in de eerste drie maanden ruim 307 miljoen gulden geïnd. In pre-coronajaar 2019 werd er in dezelfde periode bijna 352 miljoen gulden aan belasting gerealiseerd.

Volgens het ministerie van Financiën werkt de Belastingdienst hard om de belastingopbrengsten te verhogen. Deze aanpak werpt zijn vruchten af.

De belastingopbrengsten over de maand maart zijn 48,7 miljoen gulden hoger dan vorig jaar. Het bedrag is zelfs 32,7 miljoen gulden hoger dan is begroot. De stijging wordt met name verklaard door de winst- en omzetbelasting. De winstbelastingopbrengsten bedragen in maart bijna 60 miljoen gulden. Dat is ruim 27 miljoen gulden meer dan in 2021.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram