zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Vertegenwoordiger van Nederland op Curaçao, Aruba en Sint Maarten Erwin Arkenbout heeft onlangs een tour door Otrobanda gekregen van Nelly Rosa. De journaliste schrijft onder meer voor NU.cw en is queer activiste.

Rosa liet Arkenbout diverse bezienswaardigheden zien die zijn gerelateerd aan de rijke historie van de ‘queer community’ op het eiland. Volgens de journaliste heeft Curaçao veel eigen verhalen. “Ik wilde Arkenbout een beeld geven van de rijke geschiedenis van de homocultuur op het eiland, laten zien hoe mooi die wel niet is en dat daar ook heel veel kracht in zit”, aldus Rosa.

De ‘queer tour’ is nu nog in voorbereidende fase, maar Arkenbout kreeg alvast een preview. Rosa organiseert daarnaast verschillende andere tours over de bijzondere geschiedenis van Otrobanda. “Nelly is een uitstekende gids die de aandacht moeiteloos vast weet te houden”, aldus Arkenbout.