zondag 26 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Korps politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft een speciale Cybercrime Unit opgericht. De afdeling werd in 2019 in het leven geroepen en het team zet zich nu officieel in tegen digitale fraude en hackers.

KPCN streeft naar een zelfstandige unit, die geen beroep hoeft te doen op de Nederlandse politie. Drie agenten vormen het team met de focus op slachtoffers van cybercrime. Door informatie te geven aan mensen en bedrijven over hoe bijvoorbeeld identiteit- of factuurfraude kan worden voorkomen, wil de politie de bewustwording verhogen.

De unit zal samenwerken met verschillende internationale organisaties waaronder Interpol, Politie Nederland en de FBI in Miami. Naast het creëren van bewustwording zijn er momenteel al een aantal onderzoeken gaande. KPCN is blij met de ontwikkelingen en spreekt van een belangrijke mijlpaal. “We zijn er nog niet, maar dit is wel een belangrijke stap”, aldus Korpschef José Rosales.

Rosales kon in antwoord op vragen van NU.cw niet zeggen wat het budget is voor de speciale unit. Wel bevestigde de Korpschef dat andere afdelingen niet zullen leiden onder de inzet van de Cybercrime Unit.