woensdag 6 juli 2022 18:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 april 2022

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) roept een werkgroep in het leven die de overlast van loslopende honden en bijtincidenten op het eiland moet aanpakken. De groep zal het Plan van Aanpak Dierenwelzijn 2021 -2025 omzetten naar concrete handelingen.

De werkgroep bestaat uit medewerkers van Toezicht en Handhaving, Bureau Gedeputeerde Hennyson Thielman (MPB), Kabinet Gezaghebber Edison Rijna, Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Ministerie (OM).

De focus zal voornamelijk liggen bij het omzetten van beleid naar uitvoering. Daarnaast gaat de groep zich ook bezighouden met voorlichting. Volgens het OLB is preventie het belangrijkste en moeten de hondeneigenaren verantwoordelijk worden gesteld.

De voorlichtingscampagne wordt ondersteund door mascotte Wufi. Het verhaal van Wufi is gebaseerd op een mishandeld hondje, dat nu bij een ander gezin een goed hondenleven leeft. “Wij willen samen met de betrokken partners de overlast van honden inperken en gaat dit niet alleen doen door handhaving, maar juist door preventie via voorlichting, vergroting van bewustwording en concrete ondersteuning van hondeneigenaren”, aldus het OLB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram