zaterdag 1 april 2023 09:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2021

De Nederlandse regering stelt 75 miljoen gulden voor Curaçao beschikbaar ondanks dat het eiland nog niet aan de voorwaarden voor de lening voldoet. Dat bevestigt premier Gilmar 'Pik' Pisas tijdens een persconferentie.

Staatssecretaris Raymond Knops was de afgelopen dagen voor een werkbezoek op Curaçao. Knops liet merken optimistisch te zijn over de onderhandelingen met het nieuwe kabinet-Pisas. Hij heeft goede moed dat er uiteindelijk een akkoord zal worden gesloten.

"Echt concreet is er nog niets besloten, maar iedereen is zich bewust van de noodzaak. We willen het geregeld hebben voor de inwoners van Curaçao", aldus Knops tegen NU.cw.

"Voordat Curaçao voldoet aan de voorwaarden zal Nederland al 75 miljoen gulden beschikbaar stellen", zegt Pisas. Knops is tot die tijd in afwachting van een brief van het parlement van Curaçao. De onderhandelingen tussen landen en parlementen zijn in volle gang.

Als aan de voorwaarden voldaan wordt, waaronder het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, het Coho, zal de volledige zesde tranche worden overgemaakt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram