woensdag 10 augustus 2022 03:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juli 2021

In een korte militaire ceremonie heeft de Compagnie in de West rotatie 36 vandaag haar taken overgedragen aan de volgende eenheid, rotatie 37. Middels de traditionele peddeloverdracht loste de nieuwe commandant kapitein Herman zijn voorganger kapitein Joost af. Rotatie 37 blijft ook vier maanden in het Caribisch gebied.

De vertrekkende eenheid heeft de afgelopen maanden naast trainen, ook een aantal ondersteuningen geleverd aan lokale autoriteiten, waaronder het helpen opzetten van de vaccinatiestraat op Marinebasis Parera. Daar hebben ongeveer 10.000 mensen hun vaccinatie ontvangen.

Daarnaast heeft de eenheid de politie ondersteund bij het handhaven van de Covid-maatregelen. Het ondersteunen van civiele autoriteiten is één van de hoofdtaken voor Defensie in het Caribisch gebied.

Kapitein Herman: “Wij kijken uit naar de samenwerking tussen Defensie in het Caribisch gebied en de verschillende overheidsorganisaties van de (ei)landen. Ook voor het orkaanseizoen staat de nieuwe CidW, naast verschillende andere eenheden van de Koninklijke Marine, paraat en zullen, altijd op verzoek van de lokale autoriteiten, vertrekken naar een gebied als daar een orkaanpassage is geweest en daar hulp benodigd is.”.

CidW 37 is afkomstig van 13 Infanteriebataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernard (RSPB), een eenheid van 11 Luchtmobiele Brigade. Deze compagnie, de Alpha “Madju”-compagnie is geen onbekende in de regio. Zij had in 2019 ook de taak als CLAS-compagnie in het Caribisch gebied.

De bedoeling is dat zij de komende vier maanden trainen op zowel Aruba, Bonaire als Curaçao. Beide eenheden komen uit Assen en kennen elkaar van de kazerne aldaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram