zaterdag 15 januari 2022 18:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 juni 2021

Precies een week geleden werden de examenuitslagen van de vsbo-, havo- en vwo-leerlingen op Curaçao bekendgemaakt. Het was dit jaar een lastig schooljaar vanwege de coronamaatregelen, toch zijn de resultaten positiever uitgevallen dan in de afgelopen jaren; vooral bij het vsbo.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) maakte vandaag de cijfers van dit examenjaar bekend.

De toetsing en examinering was dit jaar aangepast omdat de overheid niet wilde dat de examenkandidaten de dupe werden van de covidcrisis. Zo waren er minder centrale examens voor het vsbo, een extra herkansing en het niet laten meetellen van 1 niet-kernvak bij havo/vwo en aanpassing van de norm als het nodig was.

“We hebben goed geluisterd naar signalen of kandidaten zich goed hebben kunnen voorbereiden op het examen”, aldus het ministerie. “Als bij een examen tevens bleek dat de Centraal Examen-cijfers significant lager zouden uitvallen dan in de periode 2017-2019, dan was dat voor ons reden om de cesuur bij dat examen te verlagen totdat de cijfers weer beter vergelijkbaar zouden zijn met voorgaande jaren.”

Maar bij een aantal examens lagen de cijfers juist hoger dan normaal, zo schrijft OWCS. “Dit was voor ons uiteraard geen reden om de cesuur te verhogen.”

Uiteindelijk bleken bij alle schooltypes de slagingspercentages in het eerste tijdvak hoger dan in voorgaande jaren. Vooral bij het vsbo waren opvallend positieve cijfers te zien.

Het tweede tijdvak is afgelopen maandag begonnen en duurt tot 25 juni. Deze uitslag wordt op 2 juli bekendgemaakt. Het - uitzonderlijke - derde tijdvak is van 5 tot 9 juli en die uitslag krijgen de leerlingen op 15 juli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram