dinsdag 21 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Curaçaose voetbalselectie heeft zaterdag in de kwalificatie voor het WK een royale zege geboekt op Britse Maagdeneilanden. Morgen heeft Curaçao in de laatste groepswedstrijd tegen Guatemala genoeg aan gelijkspel om door te gaan naar de tweede kwalificatieronde.

Binnen een half uur stond het al 6-0 door doelpunten van Brandley Kuwas, Michaël Maria (twee), Leandro Bacuna en Charlison Benschop (twee). In de tweede helft kwam Kenji Gorré, zoon van de Surinaamse bondscoach Dean Gorré, nog twee keer tot scoren.

Curaçao wist zijn eerste drie groepswedstrijden in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar te winnen, net als poulegenoot Guatemala. Morgen spelen deze landen hun laatste groepswedstrijd tegen elkaar in Willemstad. Curaçao heeft dan genoeg aan gelijkspel. Beide landen hebben na drie wedstrijden 9 punten en een doelsaldo van +14, maar Curaçao maakte één doelpunt meer dan Guatemala (15-1 tegen 14-0).

In de tweede kwalificatieronde spelen de zes groepswinnaars in play-offs om drie tickets voor de derde en laatste ronde. Daarin stromen Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras in en strijden acht landen om drie WK-tickets en een plek in de intercontinentale play-offs.

Aruba, dat al uitgeschakeld was in de WK-kwalificatie ging zaterdag hard onderuit tegen Canada: 0-7. Canada is net als Suriname nog ongeslagen in groep B. In de laatste onderlinge groepswedstrijd die morgen in de Verenigde Staten gespeeld wordt, heeft Canada aan een gelijkspel voldoende voor een plek in de tweede ronde.

De Curacaose voetbalploeg speelt tijdelijk onder leiding van Patrick Kluivert. Hiddink ontbreekt deze interlandperiode vanwege de naweeën van een besmetting met het coronavirus.