dinsdag 12 september 2023 16:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 mei 2021

Jaanchie's, het oudste restaurant van het eiland, gelegen op Westpunt, dreigt zijn deuren te moeten sluiten.  De inkomsten lopen al jaren terug en de twee lockdowns blijken nu de nekslag.

Dat meldt Caribisch Netwerk. Het familiebedrijf Jaanchie's is al 85 jaar een begrip op Curaçao en bekend bij een groot en internationaal publiek.  Maar het restaurant staat nu op de rand van faillissement.

Door de krimpende economie en de covidcrisis, maar ook een beetje door verkeerde beslissingen, lopen de inkomsten al jaren terug en zijn de twee lockdowns de nekslag gebleken, schrijft Caribisch Netwerk.

“De enige manier waarop ik dit ga overleven is als ik hulp krijg”, vertelt Jan 'Jaanchi' Christiaan. Deze hulp moet van particulieren komen, want hij heeft geen recht op de NOW-regeling voor ondernemers en ook niet op de Tegemoetkoming vaste lasten.  Een paar sympathisanten hebben volgens een buurtbewoner van Jaanchies het idee geopperd een crowdfunding op te starten. Maar hier is verder nog weinig over bekend.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram