woensdag 7 juni 2023 14:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 mei 2021

Landbouwers in Suriname maken zich grote zorgen over de dambreuk in Coronie. Het water dringt landbouw- en woongebieden binnen. De dambreuk ontstond woensdag al maar er zijn nog steeds geen maatregelen getroffen door Openbare Werken (OW).

De aanhoudende regen verergert de situatie, zegt NDP-parlementariër Remie Tarnadi tegenover Starnieuws.

Door dichtslibbing van de monding van de hoofdkanalen stroomt het water niet vlot naar zee, legt Tarnadi uit. Inmiddels hebben bewoners zelf handmatig de vastgezeten parwastammen bij de monding van Paal 0-kanaal verwijderd en ook palen verzameld die nodig zijn voor het dichten van de dambreuk.

Met de aanhoudende regen van afgelopen dagen liggen tuin- en woongebieden intussen onder water. De overheid zal nu actie moeten ondernemen, benadrukt Tarnadi.

Beschikbaar stellen van de nodige middelen zou geen probleem mogen zijn, aangezien de regering onlangs 100 miljoen dollar heeft goedgekeurd en gereserveerd voor de landelijke wateroverlast, aldus de volksvertegenwoordiger.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram