maandag 27 september 2021 16:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 mei 2021

Farmaceut Moderna gaat begin juni in de EU toelating vragen voor toediening van zijn coronavaccin voor 12- tot 17-jarigen. Het Moderna-vaccin wordt ook gebruikt in de vaccinatiecampagne op Curaçao.

De topman van het Amerikaanse bedrijf, Stéphane Bancel, gaat ervan uit dat alle Europese volwassenen in de zomer hun eerste prik kunnen hebben gehad en iedereen zich dan ‘snel moet gaan richten op de adolescenten van 12 tot 17 jaar oud’.

Op Curaçao heeft op dit moment ruim 65 procent van de volwassen bevolking een eerste prik gehad. Sinds kort is het op Curaçao ook toegestaan jongeren van 16 tot 18 jaar in te enten. Om groepsimmuniteit te bereiken is ingezet op een vaccinatiegraad van 85 procent.

Pfizer heeft intussen ook een aanvraag ingediend bij de Europese instanties voor 12- tot 16-jarigen. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf daarvoor al een vergunning gekregen. Het Pfizer-vaccin was het eerste vaccin dat werd geleverd op Curaçao. Het eiland is daarna overgegaan op Moderna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram