donderdag 18 augustus 2022 04:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 maart 2021

De politie op Bonaire zal 'met harde hand' controleren of inwoners zich aan de lockdown houden. Mensen moeten zich aan de regels houden, benadrukt gezaghebber Edison Rijna.

Bonaire voert per 18 maart een lockdown in door een stijging van 62 nieuwe coronabesmettingen op dinsdag. Rijna maakte toen bekend dat het eiland naar risiconiveau zes gaat, wat onder meer een avondklok tussen negen uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends inhoudt. Het totaal aantal besmettingen staat nu op 298.

Ook wordt een alcoholverbod ingevoerd. Verkoop door bars is verboden, ook het drinken van alcohol op straat is verboden. Restaurants mogen alleen tot acht uur ’s avonds maaltijden bezorgen, eten kan worden afgehaald zolang mensen in de auto blijven zitten. Er geldt een uitzonderingspositie voor bars en restaurants van hotels, maar alleen hotelgasten mogen daar worden bediend.

Essentiële winkels zoals supermarkten mogen open gaan, maar er mag maar één persoon per huishouden naar binnen. Alle niet-essentiële winkels moeten dicht blijven. De scholen moeten dicht blijven tot 12 april.

Leerlingen kunnen volgens Rijna digitaal onderwijs volgen. Ook crèches moeten dicht. Verder heeft de gezaghebber een dringend beroep op alle kerken, moskeeën en andere religieuze organisaties gedaan om dicht te blijven tot de situatie weer is verbeterd en religieuze diensten bijvoorbeeld digitaal te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram