zaterdag 24 september 2022 07:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 november 2020

De politie is tevreden over de wijze waarop wordt omgegaan met de avondklok. Volgens Imro Zwerver, woordvoerder van het politiekorps, leven verreweg de meeste mensen op Curaçao de regels goed na. Dat zei Zwerwer donderdag tijdens een persconferentie.

Als gevolg van het oplopende aantal Corona-besmettingen heeft de overheid afgelopen weekend besloten de avondklok te vervroegen. Tot afgelopen zondagavond ging de avondklok in om elf uur 's avonds, vanaf maandag 16 november is dat vervroegd naar negen uur 's avonds.

"Afgelopen dagen hebben we als politie gezien dat de bevolking zich goed aan de avondklok houdt", aldus een tevreden Zwerver. "Tussen acht uur en half negen wordt het al behoorlijk stil op straat."

Volgens Zwerver is dit een goed teken. "Dit laat zien dat het merendeel van de bevolking toch begint te beseffen dat de regels nageleefd moeten worden, zodat we zo snel mogelijk en zo goed mogelijk weer uit de huidige situatie kunnen komen." 

Zwerwer zei verder tijdens de persconferentie dat er weer meer politie op straat zal zijn om controles uit te voeren. Daarbij wordt gecontroleerd of mensen zich houden aan de maatregelen die zijn ingesteld ter bestrijding van het Covid 19-virus.

De woordvoerder van het politiekorps zei dat komend weekend extra controles worden gehouden. "In het verleden was het steeds weer een uitdaging om de mensen in het weekend van de straat te houden."

"We gaan ervan uit dat de politie onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Maar we hebben dit weekend voldoende capaciteit zodat we naast de de bekende plekken, ook in de wijken kunnen gaan controleren", aldus Zwerwer.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram